1miljard.nl

Hoe een makelaar u kan helpen bij het kopen van een huis

Makelaar

Hoe een makelaar u kan helpen bij het kopen van een huis

Een goede makelaar kan de prijs van een woning nauwkeurig bepalen, maar heeft ook de kunst om deze aan te passen met lokale marktkennis. Een aankoopmakelaar kan bijvoorbeeld het rapport van een huisinspecteur laten draaien als 'slechte oven = lagere verkoopprijs'. Aan de andere kant zal een goede makelaar de prijs hoger houden. Een goede agent kent ook de misdaadcijfers in het gebied en de komende ontwikkelingen. Op deze manier kan hij of zij een koper matchen met een woning die past bij hun behoeften en levensstijl.

Een makelaar moet serieus zijn over het verkopen van een woning, wat betekent dat hij of zij het huis op meerdere listingdiensten zal vermelden en zoveel mogelijk vertoningen zal maken makelaar Zoetermeer. In sommige gevallen moet de makelaar het onroerend goed laten gaan als er een betere deal beschikbaar is. Een verkoper moet zijn voornemens echter in een vroeg stadium met zijn makelaar bespreken. Sommige makelaars kunnen aanvullende stappen nodig hebben om als koper op te treden of over te stappen naar een andere makelaar als de motivatie van de verkoper anders is.

Een makelaar heeft er belang bij potentiƫle kopers uit te schakelen, dus het is in hun eigen belang om ongekwalificeerde kopers uit te sluiten. Prekwalificatie daarentegen is een eenvoudig proces dat kredietcontroles en verificatie van de werkgelegenheid vereist. De koper met een voorafgaande goedkeuring heeft meer kans om een lening te krijgen wanneer de transactie wordt gesloten. Dit is de reden waarom de financiƫle situatie van een koper moet worden geverifieerd voordat een makelaar wordt ingeschakeld.

Meer weten? Klik dan hier: https://lammersmakelaars.nl/